Sabtu, 31 Disember 2011

money


nanti kalau aku kerje da kaya..
aku campak duit kat muke kau..
tuh kan yg kau nak selame ni sebenarnye dari aku?
bodoh la aku..
kene tipu ngn kau ni..
law orang tau..
malu nye aku..

Jumaat, 30 Disember 2011

sedih kot


kenape ayah selalu nak marah bila aku balik rumah?
kenape ape yang aku buat semua salah pada mata dia?
kenape??
aku selalu berusahe nak amik hati dia..
sedih la tengok diri aku sendiri..
aku jeloz sagat tengok orang lain bahagia bersame family..


*aku sedih sagat sampai tak bleh nak taip..
sorry..
too hubby:
tak paham perasaan aku langsong..
geram kot =((

Ahad, 25 Disember 2011

:'(

miss kat awak la si qenit..
nape eak?
penat la ayik rindu kat awak je b..
cam mane nak ilang kan perasaan rindu kat awak yang teramat sagat ni..
da try tak msg..
da try untuk busy kan diri..
but still miss kat awak ciksue =((
awak kat mane?
saya nak awak selalu kat hati saya walau jauh di pandangan mate =(
*sedih


Khamis, 15 Disember 2011

sebenarnye


yayg tau la awak jujur dengan yayg..
btw..
thanx awak..
saya bangge dapat jadi kekasih awak..
saya harap awak tak kan penah kecewakan saya..
dan
selalu kat sisi say..
tak mau g jauh2..
duduk diam2 kat hati saya..

saya tak penah peduli ape orang nak cakap tapi kadang2..
saye///? tett..
saya tak penah nak peduli orang cakap awak ade scandal..
*tapi kadang2 tuh terase
awak betul ke awak jujur dan setia kat saya..

selalu perkataan ni bermain kat fikiran saye..
walaupun tiap kali saya tanye awak..
"b.. b sayang yayg"
b selalu jawab..
walaupun kadang2 nada suare yayg selalu bertukar2..
awak still cool je..
best la awak..

awak..
nak tau tak..
sebenarnye tak de sape call pun..
hehe =))
saaje suke gertak awk..
nak tngok..
awak still cam first2 yg saya kenal dulu or tak..
n
last sekali saye nak cakap..
saya sayang awak my hubby a.k.a QENIT..
comel kan name tuh untuk awak..
juz 4 u si QENIT..
luv u <3
one kiss juz 4 u..

MUAX..
my true LOVE ciksue

Rabu, 14 Disember 2011

nak cakap ni

nape kat dunia ni..
kadang2 ade yang kita boleh buat dan tak?
kadang2 tuh kita baek kadang2 tuh kita tak..
kadang2 kita nak beri yang terbaik pade orang kat sekeliling..
tapi..
mereka anggap kita ni bajek gud2 je..

tuh la manusia..
bukan perfect pun..
setiap kejadian ade hikmah disebaliknye..
tak semua kat atas muka bumi ni same cam kita..
so fahami dan cuba perbaiki..

*nape mlm ni aku cakap cam gud2 ni..
haha..
sekadar mengigat kan pada diri sendiri =))

moral of this story jgn bajek la..


Selasa, 12 Julai 2011

pecaya padaku


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

Jumaat, 17 Jun 2011

miss

muhammad zulehksan b. azahar
94111308****

Isnin, 13 Jun 2011

khas tok saye..



thanx awkk..
nothing too say..
juz
i love u soo much!!

Sabtu, 4 Jun 2011

sye tk buat

awk..
mapkan sye..
sye tk beniat pon nk luke kan aty awk..

sye tau dye saje nk kene kan sye..
sbb sye syg kan awk..
sye tk nk keilangan awk..
nape awk??
sye tk b'hak bahagia dgn org yg sye syg ke?
yg selalu ade tk kire mase..
susah!! senang!!
besame..
sye tk penah rase cam ni..
tapi dgn awk laen..
ciksue..

hubby..
awk pecaye kan yayg..
yayg tk beniat sikit pon nk luke kan aty awk..
klo bleh yayg nk jage je aty awk..
yayg tk nk teluke sikit pon..
tapi yayg silap..
yayg tkot wak nk jujur..
sbb..
yayg tau..
sakit tuk awk terima..
awk..
sye nk awk yg dulu..
pecaye kan sye, syg sye, terime sye seadanye..
sye sedih..
sbb sye tk buat..
saye nk cam dulu :'(

Ahad, 29 Mei 2011

mulakan yg baru

nak mulakn idop baru ngn awk..
bestnye..
miss sgat saat2 bersame time 1st2 kite kenal..
da tk mau gado2..
saket wak..
penat + sedih..
sume ade..
yayg try ubah wak..
yayg janjy dgar kate awk..
tapy!!
kadang2 tuh siket pon awk tk pertimbangkan kptusan yayg..
geramnyee..
awk pon same tau syg..
da tk mau ngamok2 lagi..
yayg..
tk ske..
hope bahagia sgat ngn awk b..
miss u soo much syg..
muax..
luv u ciksue..

Jumaat, 20 Mei 2011

tenang

seronok nye..
tenang je dgn family..
but!!

Rabu, 11 Mei 2011

miss

nini :'(
miss more this gurl =))
miss makcik seget ni.
fiffy a.k.a ****k
miss much dek ya =((
miss kak dodot
miss kiki.
this my pwens.
pade GF kiki jgn mara.
juz as a pwens je =))
thanx..
miss nak ketawe ngn..
kak nurul
c kentot ieda..
miss dak kace mate..
zana
miss c dak merenx..
yanna =)
miss c azie.
miss kat akma =))

Jumaat, 6 Mei 2011

debaran

ni baru sem 1.
tapi aku pnye takot cam nk convo pluk.
haha =((
takot babe nk tunggu result.
result ohh result. aku da try sedaye upaye da.
:'(

Ahad, 24 April 2011

macam bagos

kau jgn pk kau da bgos sgat la.
kau tuh lagi kolot.
rambut da ar cam pape.
kerinting bodo la.
kau mlm pokay suar pendek.
kau tk sejuk ke?
pkay baju 2 lapet.
1 singlet 1 kemeja.
konon nk same la.
fuck!!
mke baek tapi kutok org cam.
binget la ngn kau pompn.
cam bodo la kau.
kau pk pkay pale otak ar.
kubur kau bukan 1 kubor ngn aku.
law aku wat pe skaly pon tk penah nk susah kan otak kau la.
kau tuh cam la baek cgat nk megata org.
berani ckap belakang je la.
depan2 tk.
huh!!
cam babi la kau.
tk payah nk maketcgat la.
kau blja kat suasta sbb kau belagak.
cam budget kaye.
tol tk??
haha =))

Jumaat, 22 April 2011

aku dah panday

by en.syukor (poli merlimau melake)
aku tk teror cam kau owg tapi bleh la.
law stakat drift tuh sebelah mate je kot.
haha.
belagak pluk.
jom.
lai.. lai.. lai..
sape berhajat.
ape2 pon aku da pandy bawa dye. tak maty tau =))
BANGGE =DD

miss

dad
n
my qenit.
miss my mum.
miss my dad.
akk saye seget cikit.
tapi miss dye cgat2.
sbb dye la yg akn amek saye kat poli ni 27hb t.
tak sabar rasenye nak sampay uma.
nk jmpe orang yg saye wndu :'(
miss ciksue. qenit saye
saye nk mintak maap kat awk law saye buat salah.


Khamis, 21 April 2011

update blog

aku punye cke la
so
klo korg kate aku pnye blog buruk mane pon kau ckap
"simple tuh kan cantek"
tak payah harok cgat.
tk kesa lah pape pon nk nilai kan?
maseng2kan..


btw tuh miss kat GF 2owg ni
ngn sowg lagi ni

ciksue la sape lagi.
wndu la kat kau ciksue.
wndu banyak2 kau tau tak.
ish

Jumaat, 8 April 2011

happy


dapat balik jumpa awk.
p/s: luv u soo much la qenit.
tk mau nakal eak!!
miss u much.

Isnin, 4 April 2011

i want change my life


selepas kejadian tuh.
aku makin menyesal atas perbuatan aku selame ni.
tuh la org ckap degil.
aku tau aku nk org je dgar ckap aku.
hubby, mak , ayah dan kwan2.
maafkan aku.
aku syg korg.
aku tk nk keilangan korang.
aku jnji aku akn cube tok berubah.
aku akan akhiri dunia (nothing to display)
aku jnji kat korang bagi kau mase tok berubah.
n aku akan bkty kan.
aku pon nk jadi orang yg baek2.
thanx =))

aku jnji ni tok kebaikan kau dan korg gak.
coz korg mesty malu dpat GF cam aku.
dpat kwan cam aku.
dan dpat anak cam aku kan.
i luv u all.
aku akn bktykan.
degan izin ALLAH.

Sabtu, 2 April 2011

aku tk perlukan kau lagi

fuck!!!
sebab kau ar.
fuck!!
sebab kau ar.

Selasa, 22 Mac 2011

cepat sehat k

cepat sembuh k.
t da bleh dtg class

Jumaat, 18 Mac 2011

hope awk sembuh

aku doakan kau cepat sembuh.
miss....

Selasa, 8 Mac 2011

asyek ingat awk je


saya rindu awk.
miss ngn awk hubby.

gtk tau nape.

awk.. jujur, awk ade wat pape ke kat yayg?
yayg syg cmpay nk glew la.
miss u qenit.
miss nye kat awk hubby.
i love u soo much.

one kisss from me too u syg.
muaaaaaaaaaaaaaax!!

jodoh

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?
Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?

Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat… kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu…

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan… Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya…

Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya… Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil ‘buruk’ di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya… Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!
Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?

Ahad, 6 Mac 2011

kerane rindu dkat awk

wndu kat awk syg
wndu cgat..
sampai kalau bleh setiap mingu nak balik nak jmpe awk je.
boleh?

syg awk qenit.
4ever
n
ever
i love u soo much syg.

Isnin, 28 Februari 2011

my besday


4 taun sekaly tuh la besday aku
29hb 2 aku dilahirkan
aku besyukur kpd tuhan yg maha esa

thanx..
kpde yg wish my besday. i love u all
love u soo much juz 4 csue

happy besday too me..
hapy besday too mee.. happy besday too me..
hapy besday too mee..
thanx

Rabu, 23 Februari 2011

nay

hey..
ni name dye nini. time 1st aku msok kelas mke dye tk cam sombong pluk
dlm aty aku ckap "dak ni elakakn kene pijak je"
ish

time tuh.
ahh~~
tk penting pon dye sape la sey. aku pon tk kenal.
"law sombong2 tk de kwan la babe"
haha.

tapi ary demi ary aku dok kat kamsis.
aku cam tk selese babe dok kamsis ni. aku cam nak seseowg yg pam aku ade selalu dgn aku.
(NAY)
bkan name sebenar =))

pastu.
bla.. bla.. bla..
aku ngn nay semakin ary semakin rapat.
nay baek cgat,
nay selalu nasehatkan zay, jgn wat tuh jgn wat ni,
nay best sgat.
nay selalu dgar pe yg zay nk ckap.
nay selalu sabar pe yg zay wat. n dgan pergay zay yg terlalu terok.

zay hope glew.
persahabatan qte ni bukan tok sehari dua.
but.
tok selamenye.
"nay syg" contac number nay kat hp zay.

p/s:
pade sape2 yg tk knal nini jgn nk judge dye bkan2
kauorg bkan perfect pon.
pde ex nini.
kauorg bongok eak tinggalkan nini.
nini she is sweet gurl tau.

jap2...
iklan. i miss u qenit.
jmpe eak jumaat ni. jgn nakal2 tau syg.
i love u soo much.


Selasa, 15 Februari 2011

salam maulidurrasul


Hmm..
sesungguhnya sambutan Maulidurrasul itu sebenarnya mengingatkan diri ini tentang hakikat 'masa' yang
bersesuaian dgn hadith baginda:

"Manfaatkanlah lima kesempatan sebelum datang kesempitan. Manfaatkan usia mudamu sebelum kamu tua, manfaatkan sehatmu sebelum sakit, gunakan kekayaanmu sebelum kamu miskin,
gunakan waktu lapangmu sebelum kamu sibuk
dan manfaatkan hidupmu sebelum kamu mati." (HR al-Hakim)


Sesungguhnya baginda Rasullullah(SAW) adalah manusia yang sangat bijaksana. Di antara ciri-ciri orang yang bijaksana adalah orang yang tahu mengurus & menghargai masa.
Maka sempena bulan maulid ini,
marilah kita jadikan baginda sebagai ikutan dan idola.
Mudah-mudahan kita tergolong di kalangan mereka yang cerdik dan bijaksana.

Sabtu, 12 Februari 2011

hang out

thanx tau kau owg.
best sgat.
thanx dkat hon yg bawa kete,akma,nini cantek n kak nurul gedik.

yg kelaka ny balik kawad bleh pluk g mkan kat melimau.
da tuh
tbe2 si hon tuh bleh pluk ajak g mandy2. haha.
time tuh kte owg mkan kat pekan melimau.
poyo la hon.

ish.
dlm mase yg same aku pun melepas kan ketagihan yg selame ni terpendam.
seronok.
tk pecaye???????
cbe la. rase sekaly pasty nk lagi.

setibenye kami di poly selepas mkn kte owg pon siap2 la nk g.
"nini cepat la"
rpeny nini tgah mandy.
peh!!kan nini ni lmbap la. ;( hehe
jap2 sblom tuh cary uma sewa la kat MU.
akhirnye ketemu sama jodoh gue.
haha.
JB 3333 mu 9.
en.satah aziz. tuan rumah kami. ckgu tau. smk dang anum.
skola hon lame.

continue cte aku balik.
da tuh g pantai puteri mandy.
da tuh g jusco.
sesat~~ =((
tk jmpe kete.
haha. kelakar la nok. choi!!

balik hon bawa kete cam owg glew =))
shuuuut~~~
tk bleh cte.